www.nvgtrans.hu


A tartalomhoz

Jó tudni

Jó tudni !

Mennyit kell fizetni, ha az autó nem felel meg a vizsgakövetelményeknek

A műszaki vizsgáztatás előtt, minden autót átvizsgálunk és nem megfelelőség esetén tájékoztatást adunk a szükséges javíttatásról. Az autó tulajdonosa saját szerelőjével is megjavíttatja a megjelölt hibákat és a hibátlan autóval érkezik a vizsgára. Az átvizsgálási díjat és a hatósági vizsgadíjat csak egyszer kell kifizetni.

A rendőr a helyszínen bevonja a forgalmi engedélyt, ha

Lejárt a műszaki vizsga érvényessége
Nincs érvényes kötelező felelősségbiztosítás
Fóliás a szévédő, vagy az első oldal üvegek,
Repedt a szélvédő üveg,
Utólagos beépítésű a fényszóróban a xenon izzó
A tehergépkocsiból hiányzik a térelválasztás/rács
A forgalmiban megadott szállítható személyek száma kevesebb, mint a beépített ülések száma

Lejárt a műszaki vizsga érvényessége és a helyszínen bevonták a forgalmi engedélyt

A jármű forgalomból történő kivonásáról határozatot küld (lakcímre) az Okmányiroda. A határozattal kell megkeresnie vizsgabázisunkat és a műszaki vizsgáztatást kérelmezni. Műszaki vizsga megfelelést követően a vizsgabiztos Műszaki Adatlapot állít ki, melyet az Okmányirodában leadva lehet visszakapni az érvényesített forgalmi engedélyt.

Lejárt a műszaki vizsga érvényessége és közlekedési baleset történik

Lejárt műszaki esetén érvénytelen a kötelező felelősségbiztosítás - hiába van befizetve - így balesetet okozva a biztosító nem fogja kifizetni a másnak okozott kár összegét.

Elírták a forgalmiban valamelyik adatot

A vizsga bázisunkon korlátozott jogosultsággal rendelkeznek a forgalmiban rögzített adatok módosításával kapcsolatban. Elírás esetén, az alvázszámban 1 karakter, a motorszámban 2 karakter javítására van lehetőség. A hibás szín kód és vontatási adatok javítását helyben elvégezhetjük. Minden más elírást, csak az NKH jogosult módosítani.

Adásvételt követően nincs az autónak érvényes vizsgája és átírásra lenne szükség

Az autó átírását, csak érvényes műszaki vizsgával lehet az Okmányirodában kérelmezni. Amennyiben lejárt műszakival történt az adásvétel megkötése, először műszaki vizsgáztatni kell az autót, melyhez a szokásos forgalmi és kötelező biztosítás mellett az adásvételi szerződést kell bemutatni. Sikeres vizsga után egy adatlapot kap az autó új tulajdonosa és ezzel lehet az autó átírását az Okmányirodában kérelmezni.


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe